Sløjfer

onsdag den 31. marts 2010

Det går fremad

I går fik jeg fjernet gips og sting i min hånd.. Fik dog en skinne på, så jeg ikke kommer mere til skade. Den er lukket med velcro, så jeg kan tage den af, når jeg skal genoptræne hånden; hvor er det uhyggeligt så stiv, håndleddet er blevet på den korte tid. Lige nu kan jeg ikke engang lave halvdelen af øvelserne, og jeg kan ikke bøje håndleddet.
Fik at vide, det er en god idé at hækle, så det gør jeg. Det bliver ikke til ret meget, men det er bestemt bedre end ingenting.

torsdag den 25. marts 2010

Jeg savner

i høj grad mit strikketøj, har ikke haft strikkepinde i hænderne i 20 dage.

mandag den 22. marts 2010

Besøg fra København

Min dejlige datter og mit skønne barnebarn kommer til Aalborg for at holde lidt ferie - og for at hjælpe mig, mens jeg har hånden i gips.
Lige nu har de taget plads i flyet i København, og én af mine gode kolleger henter dem i lufthavnen her.
Uh, hvor jeg glæder mig til at tilbringe tid sammen med dem begge to

lørdag den 20. marts 2010

Og til sidst


Kjole strikket i alpaca/silke, opskrift fra Hendes Verden

Og lidt mere


Hue og tørklæde strikket i Tweed fra Karen Noe


Tørklæde i bomuldsrester


Jeg fik de skønne handsker af min datter i julegave og måtte have tørklæde og hue dertil
hæklet i New Zealandsk lammeuld, hue i to tråde, tørklæde i én tråd

Mens jeg venter

på at min hånd atter bliver strikkeklar, kan jeg jo lige vise noget af det, jeg har lavet i dec/jan/feb


Jakke, strikket i Greenland, opskrift fra Coats HPMusling, strikket i alpaca, kant med pailletterTørklæde og pulsvarmere i hør/viscose fra lageret

fredag den 12. marts 2010

Så faldt der dom

Som skrevet faldt jeg i fredags og brækkede mit håndled. Efter godt 6 timer på skadestuen blev jeg sendt hjem med besked om at møde fastende mandag morgen; håndleddet sad ikke rigtigt.
Mandag morgen kl 7:45 mødte jeg op på afd. O1 på Aalborg Sygehus Syd - og her vi jeg så lov at sidde på en stol på gangen - fastende.
Kl. 14 dukkede en læge op; han havde set på mine billeder, og han mente, han kunne sætte hånden rigtigt på plads, så jeg kunne slippe for operation - det sagde jeg ja til. Godt jeg ikke vidste, hvad jeg gik ind til, jeg skal love for, det gjorde nas. Ny gips blev lagt, og nye røntgenbilleder taget. Lægen var ikke 100 % tilfreds, så han ville gerne se mig til røntgen igen i dag fredag, en uge efter bruddet skete.
Denne gang skulle jeg til Dronninglund Sygehus - godt man har en god veninde, der straks kommer og transporterer mig rundt. Nye røntgenbilleder viste, at leddet skrider, operation er nødvendig. Lægen ringer til Sygehus Syd for en akuttid, da jeg nu allerede har gået i en uge. Fire timer senere blev jeg ringet op fra sygehuset - jeg kan komme ind mandag morgen. Er det akut? Kommer jeg mon til på mandag?

Og sådan ser armen ud i dag:

torsdag den 11. marts 2010

Navngivning

Min datter og barnebarn bor i København, så vi ses ikke så tit; til gengæld er vi gode til at tilbringe lang tid sammen i de perioder, hvor det kan lade sig gøre.

Barnebarnet har nu officielt fået navn:

Alberte Ronja Sonne Schwaner

tirsdag den 9. marts 2010

Farverig og hævet

Lige et par billeder af mine 'flotte' fingre og arm efter bruddet i fredags
Det varer vist lidt, inden jeg kan strikke igen. Jeg kan dog hækle lidt, så jeg går ikke helt i stå

søndag den 7. marts 2010

I bad

Jeg har været i bad for første gang, siden jeg brækkede håndleddet i fredags; brugte dagen i går til at have ondt af mig selv - så er det nemlig overstået.
Det var dog ikke nogen nem opgave at bade, og jeg formåede da også at hælde en del af brusesæben ud på gulvet.
Nå, men ren blev jeg, og nu ser verden allerede lidt lysere ud - men hold da op, hvor tager alting lang tid, når man har gips på den ene arm. Nu håber jeg bare, at knap så meget af fingrene bliver dækket efter operationen i morgen så skal det nok gå

fredag den 5. marts 2010

Bande, svovle, øv hrmmmfff Ikke min dag

Simba skulle til helbredscheck kl 9 i morges, jeg skulle selv til check kl 11:30, og arbejdet ventede fra 18-06
Intet kom til at gå efter planen. Da jeg luftede Simba, faldt jeg på isen og slog mit håndled. Vendte om i en fart, kom hjem og fik handskerne af, pyha, da kunne jeg godt se, den var helt gal, hånden var hævet og vendte helt forkert.
Afsted i taxa til skadestuen. Fik is og morfin til at dæmpe smerterne, derefter til røntgen. Og jo, der var ingen tvivl, den er brækket. Nu blev der lagt en lokalbedøvelse, så håndleddet kunne sættes på plads - av for den da
Da bedøvelsen virkede, dukkede to læger op for at få knoglerne i rette stilling; her gjorde bedøvelsen heldigvis sin pligt, jeg mærkede ingenting. Gips på og tilbage til røntgen, hvor det viste sig, at ikke alt er, som det skal være - skal møde til operation mandag morgen - øv for en sur dag

mandag den 1. marts 2010

Forår i vindueskarmen

Denne orkidé afblomstrede engang i efteråret. Den har fået lov til at passe sig selv hele vinteren, og nu viser den sig atter fra sin pæne side.

Matchende T-shirt

Fik ogs syet en T-shirt af stof, der matcher kanterne på overalls'ene


Stof og mønster fra Stof & Stil

Færdige overalls

Nu lykkedes det endeligt at få overalls'en færdige, der er jo deadline på, når man syr til småbørn. Det gik ikke helt efter bogen, men jeg håber, mor og barn synes om dem alligevel.


Overalls syet i babyfløjl efter mønster fra Stof & Stil