Sløjfer

torsdag den 31. januar 2013

Mæææææhhhh


Jeg har købt et lille kit til at strikke får af. Det er fra Kastaniestrik, og jeg glæder mig til at strikke dem; jeg er nemlig ret vild med får

torsdag den 24. januar 2013

Dimission

I onsdags var Datteren til den sidste eksamen i sit studie, og hun er nu uddannet tegnsprogstolk.


Om et par timer hopper jeg på toget til København, der er dimission i morgen, og det vil jeg under ingen omstændigheder gå glip af.
Uddannelsen har taget et ekstra år, da den blev afbrudt af barsel, da Svesken meldte sin ankomst ;-) , nu er det slut, og det er gået super godt.
1. februar starter Datteren på job, og hun glæder sig helt vildt

tirsdag den 22. januar 2013

TøsevestEt hurtigt lille projekt er færdigt. En vest til at lune Svesken eller måske en af hendes veninder. Jeg synes, den ser ret stor ud, jeg har strikket str 4 år, men så kan den jo bruges til efteråret om ikke før.

Opskriften er fra Familiejournalen og den er strikket i totrådet uld fra lageret. Jeg har strikket på p 2½ og p 3, og vesten vejer 72 gr.


søndag den 20. januar 2013

Færdig !!

Min cardigan er blevet færdig, næsten - mangler lige at sy knapperne i. Alle kanter sidder, hvor de skal :-)


Den er blevet lidt større end forventet, men jeg er ret sikker på, den vil komme til at varme mig en del her i kulden.
Trøjen er strikket i to tråde Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Kid Mohair Silk, begge dele købt hos garnudsalg.dk i Gug. Ribben er strikket på p 5½ og resten på p 6.
Trøjen vejer 425 gr, fordelt på 383 gr uld og 42 gr Kid Mohair Silk.


Knapperne har jeg købt hos stof2000, nu skal de bare syes i

torsdag den 17. januar 2013

Lidt mere selvforkælelse

Jeg har længe haft kig på de skønne ting, Dorit laver i sælskind. For et stykke tid siden så jeg en anden blogger (jeg kan ikke huske hvem), der havde brugt nogle af de smukke knapper til at sy på uld til puder. Det så simpelthen fantastisk ud.


Nu har jeg forkælet mig selv med et par af de lækre knapper. Om de bliver brugt til puder, brocher eller noget helt tredje ved jeg ikke endnu, men indtil jeg finder ud af det, ligger de her på bordet, så jeg kan glæde mig over købet.

onsdag den 16. januar 2013

Strikkecafé

Jeg har været til strikkecafé i aften. Det foregik hos Edith Vindelev, som har den dejlige garnforretning Hønsestrik i Aalborgs midtby.

Hvor er det inspirerende at tilbringe et par timer sammen med andre strikkeinteresserede. Der blev snakket, strikket og lært et par nye teknikker.

Jeg glæder mig allerede til næste gang


tirsdag den 15. januar 2013

Med hovedet under armen

Jeg går rigtig meget med cardigan, og jeg har dem i mange farver. Jeg har også strikket en del cardigans gennem tiderne - så jeg ville jo mene, jeg ved, hvordan sådan en sag er sat sammen
Men nej.
Jeg har lige strikket en modificeret udgave af Leise fra Suveræn Strik. Jeg mangler bare kanterne, som jeg gik i gang med i weekenden. Jeg startede med kanten langs venstre forstykke - troede jeg. Da den var færdig, holdt jeg trøjen op for at se, om kanten var blevet pæn - det så lidt mystisk ud, så jeg troede bare, jeg havde strikket højre forkant i stedet for venstreMen nej.
Ikke nok med, at jeg har taget masker op fra vrangsiden, jeg har taget dem op langs sidesømmen ??
Så kan man da vist snakke om at strikke med hovedet under armen

For at det ikke skal være lyv, har jeg strikket skuldrene sammen i den forkerte side

lørdag den 12. januar 2013

Lidt strik og en ny taske

Jeg har i ret lang tid søgt efter en taske til mit strikketøj. Sådan én der altid står klar med alt det, jeg behøver, når jeg tager mit strikketøj med i byen.
Valget er faldet på en Namaste Monroe, som er tilpas stor og fyldt med lommer til alle mine dingenoter


Jeg er allerede flyttet ind i den med ét af de projekter, jeg har gang i for tiden, nemlig en kjole af Ellen Holm. Jeg har haft kig på kjolen, siden jeg så den første gang, og jeg nåede lige at købe opskrift og garn hos Hønsestrik i Aalborg ugen før opskriften blev bragt i Hendes Verden. I kan lige se toppen af kjolen, som jeg strikker i Dansk Pelsuld 8/2 i farven mørk syren. Det går rask derudaf, så jeg kan nå at få nytte af den, mens det stadig er koldt udenfor

søndag den 6. januar 2013

Årets første uge

Jeg kom heldigvis godt ind i 2013 sammen med skønne, 'gamle' venner. Der blev spist, drukket, snakket, sunget og danset; det var en rigtig dejlig aften.
Jeg havde dog været oppe fra kl 4:30 om morgenen og på job fra 06-18, så da klokken var 02 kravlede jeg under dynen - jeg er bestemt ikke 25 år mere.2. januar var det atter arbejdsdag. Min kollega var syg, så jeg var alene på fortet, og jeg skal da lige love for, der var fart på. Når jeg kom hjem fra job, var jeg fuldstændig færdig, så ugen har ikke budt på meget andet end jobbet og sofaen, hvor strikketøjet heldigvis har ligget klar.
Lørdag bestod af gåture med hunden, strikketøj og et par timer på øjet. Det hjalp, selvom jeg stadig ikke er helt på dupperne.

Det nye år er skudt igang