Sløjfer

tirsdag den 30. april 2013

Something blue

Jeg kender en dejlig pige, som er vild med alt blåt. Derfor skal hun have denne bluse, som er strikket i noget af det garn, jeg købte med hjem fra Færøerne for kort tid siden.

 Blusen er strikket i 2-trådet Navia, 200 gr har jeg brugt. Opskriften er en af Navias nyeste enkeltopskrifter med det kendte påfuglemønster på selve blusen og ærmer i rib.

torsdag den 25. april 2013

Garnbutikbesøg i Ballerup

Datterens fars kone er lige blevet mormor til tvillinger, en pige og en dreng. Jeg tog straks fat i Datteren for at høre, om sådan et par små nye mon ikke 'trængte' til lidt strik, og det var hun heldigvis med på.
I tirsdags kørte jeg til Ballerup, hvor jeg stak næsen indenfor hos Fox og Jane. For mange år siden boede jeg i byen og handlede tit i butikken, som dengang blev bestyret af en ældre dame, og uden at fornærme nogen, kan jeg vist godt sige, at udvalget også var af ældre dato. Dét er bestemt ændret. Udvalget er skønt og betjeningen fantastisk.


Og så er deres poser lavet af indsatte.

Der er indkøbt gråt uld/bomuld fra Geilsk og søde knapper, så nu vil jeg straks gå i gang

lørdag den 20. april 2013

Weekend med sol

Weekenden er over os, og i denne weekend har jeg ovenikøbet fri.
Færingen kom hjem torsdag aften, så vi har hygget igennem. Om lidt vil vi køre i det lokale kulturhus hvor der afholdes Nordisk Dag. De nordiske lande skiftes til at afholde dette arrangement, og i år er det Færøerne, der er i fokus med billedkunst, foredrag og musik; det skal nok blive hyggeligt.
Når det er slut, kører jeg til København for at tilbringe nogle hyggelige dage med Svesken (og hendes mor)

torsdag den 18. april 2013

Something blue


Som flere andre her i blogland, har jeg strikket en trøje efter en opskrift af  Liselotte Weller .


188 gr blødhed er det blevet til. 88 gr Blackhill SilkMohair og 100 gr Blackhill Højlandsuld på p 4. Jeg har  lavet 3/4 ærmer, og jeg har lavet ind/udtagninger i siden for at få lidt facon på blusen. Da jeg bare har strikket glatstrikning, har jeg valgt at vende 'vrang'siden ud. Nu skal den bare vaskes, så er den klar til brug

tirsdag den 16. april 2013

En heldig kartoffel

I dag kom denne dygtige blogger forbi, og se lige, hvad hun havde med til mig


En meget smuk knap fra Birthe Sahl. Nu går jagten ind på at finde det helt rigtige projekt at sætte knappen i

torsdag den 11. april 2013

Pink pigetrøje


En pigetrøje er blevet færdig i mine få fritimer i denne uge. Opskriften er fra et af de Naviahæfter, jeg købte med hjem fra Færøerne. Jeg har strikket i to-trådet Navia fra lageret, og den vejer 135 gr
Stjernerne på ærmerne er ceriserøde, det er vist lidt svært at se, men det ser ret godt ud i virkeligheden

onsdag den 10. april 2013

Mæææhhhh siger det lille lam


Første gang Kirsten satte knapper med får til salg, var jeg ikke hurtig nok. Det var jeg denne gang, så nu skal jeg bare finde det helt rigtige projekt at sætte knapperne i.
De landede i min postkasse allerede i lørdags, men jeg er temmelig arbejdsramt (82 timer i denne uge), så jeg har ikke haft energi til at få sat dem på bloggen.
Her er de endelig, og jeg er helt vild glad for dem

torsdag den 4. april 2013

Når strik bliver elektrisk...

hvad gør man så?
Min dejlige kollega har strikket en cardigan i Karisma fra Drops. Den er vasket i maskine uden skyllemiddel, men nu klager modtageren over, den er helt 'elektrisk'; den knitrer og suger sig til kroppen
Jeg synes ikke, jeg har oplevet dette, og jeg aner ikke, hvad man kan gøre ved det.
Er der nogen af jer, der har et godt råd?