Sløjfer

tirsdag den 31. december 2013

Årets sidste indlæg

De seneste par uger har jeg lavet nogle småting, det er rart at få noget færdigt i en fart ind imellem


Jeg har strikket endnu tre par pulsvarmere. Jeg kan godt lide mønsteret, og det er et dejligt nemt arbejde at sidde med.
Jeg har også hæklet et par småting. For et stykke tid siden købte jeg nye sofaborde, så nu er der lidt at stille glas og kopper på.

I 2013 har jeg strikket 7259 gr, så det er da blevet til lidt. En del har været bestillinger, det vil jeg lave om på i 2014, der er så mange ting, jeg selv gerne vil lave; jeg er f.eks. ved at hækle en plaid, som har lidt under mangel på tid.

For første gang nogensinde skal jeg tilbringe Nytåret alene. Jeg skal nemlig møde kl 06 i morgen tidlig, så der bliver altså ingen fest til mig i år.

Rigtig godt Nytår til jer alle. Jeg glæder mig til at følge jer alle i 2014

mandag den 30. december 2013

Gode fif modtages

Jeg er ved at strikke en kjole til Datteren, Keðja, fra Islandsk Strik


 Kjolen bliver strikket i Léttlopi og er egentlig lige ud af landevejen - men som I kan se, døjer jeg med, at den nederste kant ruller - endda temmelig meget. 
Mon det går væk efter vask? Vil det være bedre med en ribkant? Hjælper det, hvis jeg hækler en række krebsemasker?
Jeg skal til at i gang med ærmerne, men vil gerne have løst denne udfordring, inden jeg også strikker retkant på ærmerne.mandag den 23. december 2013

Nu varer det ikke længe

Om et par timer venter jobbet indtil klokken 06 i morgen tidlig. Det bliver en stille og rolig Jul i år, Færingen og jeg er alene - nårh ja, Hunden er skam også hjemme. Der er dog ingen tvivl om, at det bliver hyggeligt. Ingen stress og jag, vi når ikke mere, så i morgen vil vi bare hygge. 

søndag den 22. december 2013

Hjemvendt fra København

I aftes kom jeg hjem fra en dejlig tur til København. Jeg har ikke meget fri i julen i år, så Datteren og jeg blev enige om, at vi bare kunne ses inden jul.
Jeg har en god veninde i Køge, så jeg besluttede at tage en overnatning hos hende på vej til Staden; vi ses jo ikke for tit, når vi bor så langt fra hinanden.


Jeg strikkede et par pulsvarmere til veninden. De er strikket i Rasmilla's Luksusgarn (75% uld og 25% silke). De er strikket på p. 3 og de vejer 14 gram. Opskriften er fra Drops.
Og ja, nogle af mine roser blomstrer stadig

mandag den 16. december 2013

Med 8 dage til jul

må jeg bare konstatere, at jeg er langt bagud med de ting, jeg gerne ville nå i december.
Vi har haft så travlt på jobbet, at jeg har været fuldstændig bombet, når jeg kom hjem, så der er ikke lavet ret meget julet i hjemmet
Jeg får dog strikket lidt. En trøje til Svesken er blevet færdig


Endnu engang en opskrift fra Knit for your Kid. Strikket i Coast fra Netgarn. 113 gr. af bundfarven (Ecru) og 38 gr. af mønsterfarven (Passion Flower), det hele strikket på p. 3½

Af resterne fra mit hæklede tørklæde i Lamauld købt hos Hønsestrik, har jeg strikket hue og vanter


Jeg glemte den mørke stribe i vanterne, men mon ikke de varmer mine fingre alligevel :-)

søndag den 1. december 2013

Festlige flæser


Det første garn, jeg hentede i Hirtshals i lørdags, er nu omsat i en fin bluse med flæser. Jeg er faktisk blevet ret godt tilfreds, blusen er skøn, anderledes og sidder godt.
Ca 85 gram Navia Uno, 64 gram Silk Mohair Glitter fra Sandnes og 20 gram Lanas Stop Foglia. Rib og 'fjer' er strikket på p. 4½, selve blusen på p. 7.
Et nemt og hurtigt projekt, der var let at gå til

Det er ikke en glemt garnende, der 'hænger' ved det ene ærme, det er en målstreg - jeg ser nemlig fodbold, mens jeg strikker, drikker gløgg og spiser æbleskiver